Batátové zemiaky s dipom z Kaweesakových bobúľ

batátové zemiaky s dipom z Kaweesakových bobúľ

Suroviny:

  • 700g batátov (2 väčšie kusy)
  • 1 čl mletej údenej papriky
  • 1/2 čl sušeného čili
  • 2 pl olivového oleja
  • 1/2 čl soli
  • čerstvé mleté korenie

Dip:

  • 2ks zrelých kaweesakových bobúľ
  • 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 100g bieleho jogurtu (3,5% tuku)
  • citrónová šťava
  • soľ a čerstvé mleté korenie

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Batáty očistíme kefkou – nešúpeme! Pokrájame na prúžky a v mise zmiešame s olivovým olejom, údenou paprikou, čili, soľou a štipkou mletého korenia.
  2. Obalené batáty rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 25-28 minút do zlata.
  3. Kým sa batáty upečú, stihneme pripraviť dip. Kaweesakove bobúľ ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dužinu rozmixujeme spoločne z čerstvou petržlenovou vňaťkou, jogurtom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Kým sa hranolky dopečú dip odložíme ešte na chvíľu do chladničky.

Späť na ďalšie recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *