Kaweesakov sirup

Využite plody kaweesakovho stromu a pripravte z nich sirup, ktorý v lete využijete ako osviežujúcu limonádu. Postupujte podľa tohto domáceho receptu. Je naozaj jednoduchý.

kaweesakov sirup

Suroviny:

  • 5 kaweesakových bobúľ
  • 2l vody
  • 1kg kryštálového cukru
  • šťava z dvoch citrónov

Postup:

1.Kaweesakove bobule očistíme, pokrekrajujeme, zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky a vložíme do studenej vody, aby nezhnedli.

kúsky kaweesakovej bobule

2. Dáme do väčšieho hrnca, podlejeme vodou (1,5 litra) a varíme bez miešania 10 minút pokým nezmäknú.

varenie kaweesakovej bobule

3. Čiastočne vychladnuté bobule prepasírujeme cez sitko aby nám vzniklo pyré

pyré z kaweesakovej bobule

4. Pyré pretlačíme cez plátenú utierku a tak získame bobuľovú šťavu

pasírovanie kaweesakovej šťavy

5. 1 liter takto získanej šťavy premiešame s cukrom, zvyšným 0,5l vody a citrónovou šťavou.

pridávanie cukru do kaweesakovej šťavy

6. Za občasného miešania varíme pol hodinu

varenie kaweesakovho sirupu

7. Horúcim sirupom naplníme fľaše a dobre uzavrieme.

flase naplnené kaweesakovym sirupom

Späť na iné recepty

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *